Vörösboros Marhalábszár Pörkölt | Klasszikus Vörösboros Marhapörkölt - Recept | Femina

  1. Receptek
  2. Így készíts tökéletes marhapörköltet bográcsban - Recept | Femina

A jó öreg mondást már mindenki kívülről fújja, ugye? Azért én megismétlem – Ahány ház, annyi szokás. A marhapörköltre is érvényes ez a mondás, van, aki zsírral készíti, van, aki vörösbort ad hozzá a végén, és vannak, akik a fűszerek terén változtatnak. Az én mamám például sárgarépát és babérlevelet is tett bele, de apukám változatában ez a két hozzávaló nem szerepel. Marhás raguk közül én Julia Child változatát kedvelem a legjobban, de magyarosabb verziót is szoktam készíteni. Mivel pörkölt, hagymával indítunk, de nálam nem a klasszikus sorrendben kerülnek az alapanyagok a fazékba. A hagymára hús kerül, amit fehéredésig pirítok, csak utána megy rá a pirospaprika. A sűrű szaft titka Ne sajnáljuk a hagymát és a főzési időt, közepes vagy kis lángon, nagy edényben főjön a pörkölt, ez nagyon fontos, így a hús kényelmesen el fog terülni. Nálam az utolsó mozzanat 1 evőkanálnyi paradicsompüré, de ez lecserélhető darált chilipaprikára is - ha azt szeretnénk, hogy kicsit csípjen - vagy vörösborra.

Receptek

Kevés jobb hétvégi program van annál, mint egy baráti tárasággal a szabadban főzőcskézni. A marhapörkölt mindig nagy siker. Füstölt szalonnával, vörösborral még tovább fokozhatod az élményt. Kínálhatsz hozzá pirított tarhonyát, galuskát vagy friss kenyeret. Állítsd fel stabilan az állványt, és gyújts tüzet. Legjobb, ha alulra papírt raksz, majd arra vékony ágakat, a tetejére pedig mehetnek a nagyobb, száraz fadarabok. Akkor tedd fel a bográcsot, ha jó erős, egyenletes a parázs. Arra végig ügyelj, hogy az edény alját, szélét ne érje túl nagy láng, mert akkor megég az étel. Ha van, a marhapörkölthöz szűk szájú bográcsot használj. A húst mosd meg, csepegtesd le, távolítsd el az inakat és a hártyákat. Vágd fel a marhalábszárat körülbelül háromszor három centis kockákra. A megtisztított hagymát mosd meg, aprítsd fel. A zsírt olvaszd fel, majd dobd bele a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a pirospaprikát. Feltétlenül kevergesd, mert gyorsan megég, és akkor keserű lesz. Mehet hozzá a hús, majd várj addig, amíg levet enged.

Megjegyzés Bográcsban is tökéletes, ott ne olajat, hanem kiolvasztott szalonnát használjunk zsiradéknak. - MME Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre! Ezek is érdekelhetnek Friss Hagyományos húsvéti ételek Közeleg a húsvét, lassan meg kell tervezni a húsvéti menüt, amelynek minden családban vannak fix, kihagyhatatlan elemei. Ilyen például a húsvéti sonka tormával és a fonott kalács, amelyeket szinte kötelező elkészíteni húsvétkor. De a töltött tojás, tojássaláta, sárgatúró, pogácsa, sonka- és sajttekercs, a répatorta vagy a linzer sem hiányozhat a húsvéti asztalról. A hidegtálakhoz készíthetünk göngyölt húst, egybesült fasírtot és salátát is. Hogy le ne maradjon semmi fontos a bevásárlólistáról, összegyűjtöttük azokat a recepteket, amelyek részei a hagyományos húsvéti menünek, a levestől a főételen át a desszertig megtaláltok mindent, és a húsvéti reggeli fogásait is elmenthetitek.

Így készíts tökéletes marhapörköltet bográcsban - Recept | Femina

Keress receptre vagy hozzávalóra 8 3. 9/5 90 perc rafinált megfizethető 6 adag Elkészítés A marhahúst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk. A húst a hagymára dobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá. Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer beízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel. Amikor zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, az étel elkészült. A vörösboros marhapörköltet főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk.

  1. Vörösboros marhapörkölt bográcsban benne főtt galuskával / Szoky konyhája / - YouTube
  2. Omlós, szaftos lábszárpörkölt - Vörösboros szószban fő vajpuhára a hús - Receptek | Sóbors
  3. Hagyományos marhapörkölt bográcsban Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek
  1. Levels teszta suetemeny 2016
tiszafüred-kerékpár-bérlés